Καρυδοκεφτέδες

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό καρυδόψιχα τριμμένη

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 αβγό
1 κουτ. σούπας γιαούρτι
1 ωμή πατάτα ψιλοτριμμένη
2 φλυτζάνια τσαγιού μπαγιάτικο ψωμί (εγώ έτριψα παξιμάδι)
Γάλα
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουλιάζουμε το ψωμί (ή το παξιμάδι) στο γάλα μέχρι να μαλακώσει, το στύβουμε καλά και το τρίβουμε σε ψίχουλα
  2. Σε μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε και ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μαζί: το τριμμένο ψωμί, την καρυδόψιχα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα, το γιαούρτι, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
  3. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.. Εγώ τα έψησα στον φούρνο για πιο ελαφρύ φαγητό.

Τρώγονται ζεστά.