Tα καρύδια στη μάχη ενάντια στο γήρας

Η γενετική βρίσκεται πίσω από το γκριζάρισμα των μαλλιών των γυναικών σύμφωνα με νέα μελέτη που διεξήχθη από τη Unilever και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Plos One.

Οι ερευνητές, αντίθετα με όσα ήταν γνωστά μέχρι σήμερα, αθωώνουν το στρες και τον τρόπο ζωής και «ενοχοποιούν» τη γενετική, ήτοι τους κληρονομικούς παράγοντες, την προδιάθεση κ.ο.κ..
Οι φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες και συγκεκριμένα αμινοξέα φαίνεται πως είναι το «κλειδί» για την καθυστέρηση του γκριζαρίσματος σύμφωνα με τους ερευνητές. Καρύδια, σπανάκι, πατάτες, αλλά και σόγια και ψάρι καθώς και τα παράγωγά τους είναι μερικές από τις τροφές που συστήνουν οι ερευνητές. Να βρίσκεται ίσως το μυστικό της αιώνιας νεότητας, τουλάχιστον των μαλλιών, στη διατροφή των καρυδιών;