Συστατικά
- 1 1/2 κιλό κάστανα
- 1 1/2 κιλό ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- 4 ποτήρια του νερού νερό
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή και λίγο παραπάνω
Οδηγίες
- Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζετε – χωρίς να λιώσουν.
- Αφαιρείτε και την εσωτερική φλούδα.
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε μέτριο σιρόπι.
- Το κρυώνουμε, και βάζουμε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη νύχτα.
- Την επόμενη τα βράζουμε για 5 λεπτά.
- Τα κρυώνουμε πάλι και αφαιρούμε τα κάστανα από το σιρόπι ενώ προσθέτουμε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού.
- Το βράζουμε μέχρι να δέσει.
- Ξαναρίχνουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε 2-3 ώρες να τραβήξουν.