Συνταγή με κάστανα για τα αρθριτικά

Σύμφωνα με την γιατρό κ. Πιτίδου, το κάστανο είναι ένας καρπός νόστιμος και πολύ ωφέλιμος, είτε καταναλωθεί ωμό είτε ψημένο. Έχει μεγάλη θρεπτική αξία και είναι γνωστό ότι πολλοί άνθρωποι στα χωριά έχουν επιβιώσει σε δύσκολες περιόδους, όπως η πείνα του 1941, χάρη στα κάστανα, διατηρώντας θαυμαστή υγεία.

Πιο ωφέλιμα και εύπεπτα είναι τα ωμά κάστανα, ιδιαίτερα σε όσους πάσχουν από χρόνια διάρροια. Εάν για επτά ημέρες φάνε μόνο ωμά κάστανα, θα θεραπευτούν.

Η δίαιτα με ωμά, αλλά και ψημένα κάστανα, είναι ωφέλιμη και σε όσους πάσχουν από ρευματισμούς και αρθριτικά, αλλά και από άλλες εκφυλιστικές παθήσεις.

Η συνταγή, λοιπόν, που προτείνει κάνει καλό για εντριβές σε όσους πάσχουν και πονάνε από τα αρθριτικά και τους ρευματισμούς.

Συνταγή:

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομματάκια πέντε κάστανα. Τα ανακατεύουμε  με ένα λίτρο οινόπνευμα και αφήνουμε για 21 μέρες. Στη συνέχεια το μείγμα αυτό το χρησιμοποιούμε για εντριβές στα σημεία που πονάμε! Είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες και μπορεί  να το συμπεριλάβει κανείς στο φυσικό του φαρμακείο.

Ακόμα, τα εκζέματα, η ψωρίαση, οι αιμοροϊδες, θεραπεύονται με συστηματική διατροφή για μερικές εβδομάδες με κάστανα.

Όσοι δεν μπορούν να μασούν τα κάστανα, να τα τεμαχίζουν με ειδικά μηχανήματα. Στη συνέχεια μπορούν να ανακατέψουν τον πολτό με μέλι η σύκα η σταφίδες η καρύδια η αμύγδαλα. Εάν κανείς καταναλώνει σε καθημερινή βάση, κάστανα, λάχανο, κουνουπίδι, καρότα, παντζάρια, ρεπάνια, αντίδια, σπαράγγια και διάφορα χόρτα, θα ωφεληθεί πάρα πολύ.

Δρ. Αγγελική Τριανταφύλλου – Πιτίδη – Ιατρός Μικροβιολόγος,

Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

τηλ. 2108017821, 6932194349

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στις 19 Απριλίου, 2014, σε Uncategorized. Βάλτε σελιδοδείκτη στο σύνδεσμο.