Χοιρινό κόντρα φιλέτο με κάστανα πουρέ

Υλικά:

4 φέτες χοντρές χοιρινό κόντρα
Κάστανα πουρέ
1 κιλό κάστανα
1 ποτήρι γάλα
2-3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
αλάτι
μοσχοκάρυδο”

οδηγίες:
Παρασκευή κάστανα πουρέ
Ο πουρές αυτός μπορεί να σερβίρεται ως γαρνιτούρα σε μερικά φαγητά, ιδίως δε με χοιρινές μπριζόλες ή ψητό χοιρινό.

Καθαρίζουμε τα κάστανα από τον έξω φλοιό τους και κατόπιν τα βράζουμε μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει ο μέσα φλοιός. Αφού τα στραγγίσουμε και τα καθαρίσουμε, τα βάζουμε πάλι να βράσουν αυτή τη φορά όμως με λίγο ζουμί κρέατος αν υπάρχει ή μόνο με νερό, λίγο βούτυρο και αλάτι.

Σε περίπτωση που πρόκειται να γίνουν γλύκισμα, τότε τα βράζουμε με γάλα (όπως π.χ το γλυκό Μόντ-Μπλάν). Αφού βράσουν καλά, τα περνάμε από μηχανή του πουρέ και ξαναβράζουμε για λίγο το μίγμα προσθέτοντας περισσότερο φρέσκο βούτυρο. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα στην οποία έχουμε ήδη προσθέσει το ½ ποτήρι γάλα.

Στη συνέχεια, βράζουμε ένα κιλό πατάτες με την φλούδα τους, προσέχοντας να μην παραβράσουν και λιώσουν. Αφού μισοκρυώσει ο πουρές, τον βάζουμε σε μία λεκάνη, σπάζουμε 2 αυγά, προσθέτουμε αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε ρίχνοντας σταδιακά 4-5 φλιτζάνια αλεύρι.

Όταν η ζύμη γίνει σφιχτή και δεν κολλάει είναι έτοιμη για να την πλάσουμε. Φτιάχνουμε μικρά κομμάτια, σε μέγεθος κάστανου, τα τοποθετούμε πάνω σε μία πετσέτα ή σε ένα φύλλο χαρτιού αλευρωμένο, μέχρι να φτιάξουμε όλη τη ζύμη και μετά τα βράζουμε όλα μαζί ,προσθέτοντας στην κατσαρόλα λίγο αλάτι.

Αφού βράσουν για 8 με 10 λεπτά τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε με τυρί τριμμένο. Για μεγαλύτερη νοστιμιά γαρνίρονται με μια γευστική σάλτσα ντομάτα ή σάλτσα ψητού.

Παρασκευή κρέατος
Σοτάρουμε τις φέτες το χοιρινό σε δυνατή φωτιά για να ξεροψηθούν εξωτερικά αλλά και να διατηρήσουν την απαιτούμενη υγρασία στο εσωτερικό τους. Αφού πάρουν το απαιτούμενο χρώμα, τοποθετούμε τις ψημένες φέτες σε μια πιατέλα.

Σερβίρουμε το κρέας ζεστό μαζί με τον πουρέ από κάστανα που έχουμε ήδη φτιάξει.

Ένα πιάτο γευστικό και χορταστικό που μπορούμε να το συνοδεύσουμε με οποιαδήποτε σαλάτα της αρεσκείας μας.