Κροκέτες με κάστανα

      Μου είχαν ξεμείνει και μερικά κάστανα και  είπα να  δοκιμάσω  τις κροκέτες από κάστανο ….

Βέβαια εδώ που τα λέμε μια σχετική φασαρία την έχουν δεν λέω γιατί έπρεπε να βράσω και να καθαρίσω καμιά 20ρια κάστανα αλλά εκείνο το απόγευμα είχα διάθεση να δοκιμάσω καινούργια πράγματα.
Έβρασα λοιπόν τα καστανάκια ακριβώς όπως το έγραφε η ρετσέτα.
Τα έριξε σε μια λεκάνη και πρόσθέσα τέσσερεις κουταλιές της σούπας γάλα, 3 κουταλιές βούτυρο μαλακό, 3 αυγά χτυπημένα, ½ κουταλάκι χυμό λεμονιού, αλατάκι και πιπεράκι
Ανακάτεψα με το χεράκι μου  όλα μαζί τα υλικά για τις κροκέτες. Άδειασα  το μίγμα σε ένα φαρδούτσικο τηγάνι και το μαγείρεψα ε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για 3 – 4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Το  απομακρύνα  από την φωτιά και το άφησα να κρυώσει εντελώς και να σφίξει λίγο. Έτσι οι κροκέτες πλαθόταν ευκολότερα.
Τις έπλασα ολοστρόγγυλες, τις κύλισα απαλά  από το αλεύρι, μετά μπανάκι στο χτυπημένο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Τηγάνισα  σε μπόλικο λάδι και όταν έγιναν κατακόκκινες και πήραν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα τις έβγαλα προσεκτικά και τις ακούμπησα  σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν.
Τις σέρβιρα ζεστές ζεστές !! Η πλάκα είναι ότι όλοι νόμιζαν πως ήταν κροκέτες από πατάτες αλλά με μια πιο προσεκτική ανάλυση στην γεύση διαπίστωσαν ότι ήταν πιο γλυκείες και με πιο ενδιαφέρουσα γαστρονομική άποψη !!!
Να τις φτιάξετε τώρα που υπάρχουν ακόμα μερικά κάστανα !!

Μυρσίνη

Κροκέτες μς κάστανα (άλλη μία εκδοχή)

Υλικά
1 φλ. Τσαγιού κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και λιωμένα
2 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
2 αυγά χτυπημένα
½ κουταλάκι χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο μπούκοβο
Για το πανάρισμα
Αλεύρι
Αυγό χτυπημένο
Φρυγανιά τριμμένη
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά για τις κροκέτες. Αδειάζετε το μίγμα σε τηγάνι και το μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για 3 – 4 λεπτά. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Πλάθετε στρόγγυλες κροκέτες, τις περνάτε από το αλεύρι, το αυγό και τέλος τη φρυγανιά. Τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι και όταν ροδίσουν βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Σερβίρετε τις κροκέτες ζεστές.